Ny teknik inom scenkonsten/Uusi tekniikka näyttämötaiteessa

Filed in Kalendarium by on 13 februari, 2014

20131217_113931_uppd

 

Find the movie from the seminar at Hanaholmens webbpage.

Direct Link

Scen utan gränser anordnade ett seminarium om ny teknik inom scenkonsten den 16–17 december på Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland. Syftet med seminariet var att belysa möjligheter som den nya tekniken skapar inom scenkonsten och lyfta visioner inför framtiden. Den första dagen presenterade Erik Rosales, från Sirqus Alfons, egna metoder,
hackning och kodning som nya alternativa tekniska lösningar inom scenkonsten.
Simon Alexanderson, doktorandstuderande på KTH, och Filip Alexanderson, skådespelare på Dramaten, presenterade motion-capture-teknik inom scenkonsten. Dorrita Hannah, professor i teaterscenografi på Aalto-universitetet, höll ett föredrag om scenkonst i det offentliga rummet. Efter presentationerna fördes en paneldiskussion om utmaningar med ny teknik i scenkonstbranschen.

Seminariets språk: De finskspråkiga anföranden översätts till svenska och engelska, och de svenskspråkiga översätts till engelska.

Bild: Gustav Tegby, dramaturg på Riksteatern

Comments are closed.

uggs canada ugg canada ugg boots uk moncler sale the north face canada