Intervju: Rats Teater

RATS Teater (Research in Artistic TechnologieS) arbetar med digitala teaterproduktioner på webben, i mobilen och i det offentliga rummen. Scen utan gränser fick en pratstund med producenten Rebecca Medici.

Hej Rebecca, ni har i vinter bytt namn från Kista Teater till RATS, varför?
–   Vi jobbar i nära samarbete med Institutionen för data och systemvetenskap på Stockholms Universitet i Kista. De har ett profilområde Research in Artistic TechnologieSunder som förkortas RATS och för att markera vårt samarbete valde vi att byta namn i januari.

lise_otto_kista
Bild från LISE & OTTO på RATS

I februari 2012 sattes LISE & OTTO upp en föreställning som spelades på två scener samtidigt med hjälp av fiberoptik. Hur går ni vidare med det arbetet?
– Lise & Otto ingår i en trilogi under samlingsnamnet ”Women in Science” där tekniken har använts på olika sätt i de  tre pjäserna. Den avslutande delen Maryam, utspelas i staden och mobiltelefonen och sätts upp på Dramaten och andra ställen i Sverige nu i vår och under sommaren. För att uppleva den använder man sin mobiltelefon som via gps känner av när man närmar sig en skådeplats. I slutet av dramat kan publiken svara på en fråga som kopplats till föreställningen och ta del av andras tankar via sin mobiltelefon. Den 2november – 6 december sätts hela trilogin upp på Dramaten. Lise & Otto ges då på Dramaten och i Husby.

Vad är ditt tips till teatrar som vill arbeta mer med innovation och tekniska lösningar?
– Mitt tips är att jobba så nära tekniken som möjligt i hela arbetsprocessen så att tekniken blir en organisk del av det konstnärliga arbetet, då får man andra resultat än om man bara skulle ta in den expertisen i slutskedet.

Se en dokumentär om Lise & Otto här!

Vill du veta mer?
http://ratsteater.se/
www.dramaten.se/Dramaten/Forestallningar/Women-in-Science/

 

uggs canada ugg canada ugg boots uk moncler sale the north face canada