Hälsningar från fiberoptikseminarium

Filed in Sverige by on 13 november, 2013

I fredags var det dags för fiberoptikseminarium som arrangerades av Scen utan gränser/Riksteatern, Finlandsinstitutet, Folkets Hubb, Företagarna på Åland med flera. Finlandsinstitutet i Stockholm och Alandica på Åland kopplades ihop med fiber, och det gemensamma rummet över Östersjön skapade en ny scen för diskussioner, debatter och musikupplevelser.

Moderator var Johanna Koljonen (Stockholm) och Erik Hemming (Åland). I början av seminariet fick publiken se en rolig film om fördröjningsproblem.

Se hela evenemanget som spelades in här >>

024005

Den första panelen med Ålands finansminister Roger Nordlund i Mariehamn och skärgårdslandstingsrådet Gustav Hemming i Stockholm handlade om ökat regionalt samarbete med hjälp av fiberoptik.

Pianisterna Jens Sporron och Stefan Gunnarsson samspelade med operasångaren Björn Blomqvist.

032081

Den andra panelen med Björn Blomqvist, Andreas Brännlund, kreatör, Mika J Lehtinen utvecklingchef (Centrum  för teaterforskning T7, Tammerfors universitet) i Mariehamn samt kompositör/musiker Tuomo Haapala, programledaren/författaren Mark Levengood samt Carl-Johan Listherby, vinnare av Roygalans pris för bästa animation 2013, diskuterade fiberoptikens möjligheter inom kulturområdet.

I slutet av dagen diskuterade representanter från näringslivet nyttan med fiberoptiken. Deltog gjorde, VD för Ålcom Daniel Dahlén, chef för Ålands digitala agenda Jörgen Grette  i Mariehamn samt Loth Hammar, kanslichef för Digitaliseringskommissionen och systemspecialisten Mats Erixon.

Dagen avslutades med publikfrågor och gemensamt mingel.

061096

Foton: Iisa Aaltonen/ Finlandsinstitutet
Ann-Cathrine Fröjdö & Hilla Tuominen/ Scen utan gränser

Kolla även in den fantastiska gitarrskolan av Robert Zetterqvist och Jochum Juslin – med hjälp av fiberoptiken genomförde de en gemensam duett.

http://www.youtube.com/watch?v=8QMFxNhPY3Q

Ett stort tack till alla som var med och ett stort tack till Ålands landskapsförening, Föreningen Svensk-Finlands Vänner, EM-möbler, Ålcom, Artplant mfl som stöttat evenemanget.

Arrangemanget genomfördes med stöd från:

Nordiska Kulturfonden

Comments are closed.

uggs canada ugg canada ugg boots uk moncler sale the north face canada