Pjäser som går att boka (FinnDrama)

Scenkonstportalen
Boka produktioner eller sprid dina produktioner via scenkonstportalens webbsida >>

Vill du veta mer?
För uppläsning av texter kontakta Riksteatern/Finndrama >>

—————————————————————————————————————————–

Vem som helst av oss
Iscensatt premiärläsning av Emilia Pöyhönens pjäs den 22 november kl. 15.00 UusiTeatteri, Hälsingegatan 3

vem som helst av oss

En föreställning om när tiden plötsligt stannar upp
”Vem som helst kan när som helst, vilken dag som helst, mitt i vilken vardaglig syssla som helst falla utanför tiden och krossas. Vem som helst av oss är ett slags inre dokument, ett försök att fånga den mentala resa vi slungas in i när sorgen och det oförutsedda drabbar oss.” Christel Pettersson, Svenska YLE

Vem som helst av oss är en pjäs om sorgen efter att ha förlorat en anhörig i en olycka. Texten följer ingen traditionell dramaturgi och även om det är ett tungt ämne finns här plats för humor Det är en text som låter, luktar och känns. Det som gestaltas är en inre resa.

Originaltiteln är Kuka tahansa meistä och texten framförs på denna läsning för första gången på svenska. I Finland har Vem som helst av oss spelats på Helsingfors järnvägsstation. Mer om läsningen på www.uusiteatteri.se

Dramaten, Riksteatern, Sveriges Regissörsförening, Turteatern och UusiTeatteri bjuder in till en iscensatt läsning av pjäsen Vem som helst av oss av den finländska dramatikern Emilia Pöyhönen inom ramen för samarbetet FINNDrama som presenterar ny finsk dramatik i Sverige. Mer info om projektet och de översatta texterna finns på www.riksteatern.se/finndrama

Text: Emilia Pöyhönen

Regi: Tatu Hämäläinen

Skådespelare: Sannah Nedergårdh, Maria Selbing och Camaron Silverek

Tid: 22 november kl. 15.00 Plats: UusiTeatteri, Hälsingegatan 3, Stockholm

Biljetter säljs på plats eller förbokas på info@uusiteatteri.se eller 08-437 404 62

Pris: 50 kr

Emilia Pöyhönen, f. 1982 är en del i en ny generation av finska dramaturger i vars verk samhällsfenomen och det privata möts på ett fängslande sätt. Tatu Hämäläinen är utbildad på DI i Stockholm. Hösten 2014 är han aktuell med Joan Didons Ett år av magiskt tänkande på Dramaten med Ingela Olsson i huvudrollen, en pjäs som han tidigare satt upp på Teater Galeasen. Sannah Nedergårdh – praktikant på UusiTeatteri suderande på Novia, Vasa Maria Selbing – utbildad på Statens scenskola I Malmö 1980. Anställd som skådespelare på Riksteatern.Camaron Silverek – Teaterhögskolan i Malmö 2006. Jobbar med både film och teater.

———–

Tidigare läsningar (pjäserna går fortfarande att boka)

Välkommen till premiärläsning av Nazifruar

Nazifruar
Se trailer på youtubeDen 21 april 2014 kl. 16 är det dags för premiärläsning av Gunilla Hemmings pjäs Nazifruar. Plats är Turteatern i Kärrtorp. Läsningen är iscensatt av Nils Granberg och Andrea Björkholm. De medverkar dessutom i själva läsningen tillsammans med Nils Poletti och Frida Österberg.
FINNDrama är ett projekt där arrangörer kan boka en pjästext som man är intresserad av och ordna en egen läsning på sin ort.
Pjäsen Nazifruar bygger på sanna historier om kvinnor gifta med män i SS. Hur deras liv tedde sig under nazitiden och vad de fick betala efteråt – om de alls behövde stå till svars. I det tysta var det just kvinnornas närvaro som i hög grad möjliggjorde Förintelsen, för utan dem skulle männen inte ha stått ut. Det visste Himmler och därför inrättades livet utanför koncentrationslägret som ”ett paradis” för de anhöriga till SS-styrkan.
Läs mer här:
Köp biljett här:
kulturbiljetter.se
____________________________________________________________________________


Välkommen till premiärläsning av Sofi Oksanens
När duvorna försvann
Den 23 november 2013  arrangeras en premiärläsning av Sofi Oksanens När duvorna försvann på Dramaten, fyra dagar innan urpremiären i Helsingfors. Efteråt medverkar författaren i ett samtal.

Läsningen är en del av FINNDrama, ett samarbete mellan Riksteatern, Dramaten, Turteatern och Uusi Teatteri med syfte att sprida nyskriven finsk dramatik i Sverige. Satsningen inleddes 2009 och har hittills resulterat i 12 stycken tillgängliggjorda pjästexter.

Läsningen är iscensatt av Nils Poletti, konstnärlig ledare Turteatern och medverkande skådespelare är Erik Ehn, Björn Granath, Livia Millhagen, Magnus Roosmann, Nadja Weiss.

Översättning: Janina OrlovOksanen

VAD: Premiärläsning av Sofi Oksanens När duvorna försvann med efterföljande samtal
NÄR: Lördag 23 november kl 18.00
VAR: Målarsalen, Dramaten
BILJETTER: bokas på www.dramaten.se eller 08-6670680

Se film från läsningen den 23 november

För ytterligare information gå till Scenkonstportalen

 

uggs canada ugg canada ugg boots uk moncler sale the north face canada