Från Teatergrannar till Scen utan gränser – och vidare 15/10 2014

JOHANNA KOLJONEN

Bild: Johanna Koljonen är moderator för dagen.

Dagen spelades in och du kan se förmiddagens föreläsningar här >>

Datum 15 oktober 2014  Hanaholmen, Esbo Finland kl. 9.3017.00
Plattformen Scen utan gränser har förstärkt samarbetet mellan scenkonstbranschen i Sverige och Finland sedan år 2011: man har byggt nätverk, utformat tekniska innovationer, utökat det konstnärliga utbytet samt skapat samproduktioner. Nu har tiden kommit att granska resultat av samarbetet och därefter överväga på vilket sätt man kan förstärka framgångarna och vad som kan vidareutvecklas. Seminariet är riktat till alla aktörer som deltagit i Scen utan gränser, samt alla som är intresserade av samarbete mellan Sverige och Finland inom kulturområdet.

Obs! De åtta första deltagarna från Sverige som anmäler sig, kan få ett högst 200 euros bidrag till flygbiljetten mot kvitto. Skicka en ansökning till adressen info@hanaholmen.fi . Meddela ditt namn, organisation samt uppskattning av flygbiljettens pris.

Program


Del I: Öppet bokslut

Moderator: Johanna Koljonen

9.30–09.35 Välkommen

Programchef Kai Jaskari, Hanaholmen

09.40–10.00 Från teatergrannar till scen utan gränser – Utvärdering av scenkonstsamarbete mellan Sverige och Finland 2011–13 samt dess framtid

Fil. mag. Riitta Seppälä

10.00–10.05 Hälsning från Kultur- och undervisningsministeriet, Finland
10.10–10.40  Inspiration-keynote: Samarbete över gränserna –  hur skapas  nya möjligheter och långsiktig utveckling i en tid dominerad av nätverk?

Kulturkonsult Niels Riegholt, Center for Kunst & Interkultur, Danmark

 

10.50–12.00 Vad blev resultatet? Framgångar och utvecklingsobjekt på delområden

Teknik och innovation

Konstnärligt utbyte

Gästspelsutbyte

Samproduktion
Forskning och utbildning

11.50–12.00 Sammanfattning

Johanna Koljonen

12.0013.00 Lunch

Del II

13.00–14.30 Grupparbete – hur agerar vi i fortsättningen? Hur kan vi förstärka succéerna och förädla utvecklingsområdena?

14.3015.00 Kaffe

15.00–17.00 Genomgång av grupparbetet och sammanfattning.

Johanna Koljonen är kritiker, programledare och författare, som belönades med stora journalistpriset 2011.

Johanna är manusförfattare till den nordiska manga-serien Oblivion High, delägare till produktionsbolag som gör radio, TV och webb, och Johanna har även suttit i juryn för Augustpriset. År 2010 vann hon SVT-frågesporten På spåret tillsammans med Marcus Birro. Men allra mest bekant är hon kanske för sina humoristiska och skarpa analyser och kommentarer från radioprogrammet P3 Kultur.

Niels Riegholt är kulturpolitisk utvecklare, kulturkonsulent och politisk rådgivare för en bred skala av kulturella institutioner och organisationer samt förman för Center for Kunst & Interkultur i Köpenhamn. Tidigare fullmäktigeledamot i Kulturdirektoratet i Frederiksberg kommun och chef för Dunkers Kulturhus i Helsingborg. Niels har en bred portfölj av förtroendeposter som styrelsemedlem för bland annat Platform for Intercultural Europe i Bruxelles, DSV-Netværk for Performing Arts i Oslo och Dance Action Node Sweden i Stockholm.

Arrangörer: Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland, Riksteatern

Språk:  finska och skandinaviska språk, simultantolkning.

Deltagandet  är avgiftsfritt men förutsätter en förhandsanmälan. Lunch till självkostnadspris.

Förfrågningar: programkoordinator Aino Kostiainen, +358 (0)9 4350 2146, aino.kostiainen@hanaholmen.fi

uggs canada ugg canada ugg boots uk moncler sale the north face canada