Detta har hänt hösten 2013

Filed in Kalendarium by on 17 februari, 2014

biennal_scenutangranser_2013_redigerat

Under hösten har Scen utan gränser arrangerat flera träffar där scenkonstfälten, institutioner och fria aktörer fördes samman. Samarbetet verkar för internationalisering, kulturexport och för att främja minoriteters kulturella rättigheter. Genom plattformen drar vi nytta av varandras erfarenheter!

Scen utan gränser har anordnat tre seminarier i Köpenhamn, Helsingfors och på Åland. Fokus har varit på utveckling av nya tekniska lösningar inom scenkonsten och publikarbete. Tillsammans med Finlandsinstitutet och andra parter arrangerades ett seminarium om fiberoptik inom kultur, näringsliv och samhällsservice. Hur fiberoptik kan användas för att öka kulturutbudet står bland annat på agendan.

Ett samarbete har även pågått med nya parter inom scenkonstbranschen från Norge, Danmark och Island. Den danska Teater Får302 och Riksteatern var värdar för ett seminarium om publikarbete i Köpenhamn. Talarna pratade bland annat om europeiska trender, det som lockar publik till en teater och vilken dansk scenkonst som ligger i framkant. Samarbete och publikarbetet var
några av de frågor som Scen utan gränser hanterade i olika workshops.

Lärdomar från höstens seminarier
• stort intresse från seminariedeltagare – flera vill gärna testa tekniken
• stor efterfrågan på fler nätverksträffar över nationsgränser
• turnésamarbete inom norden efterfrågas.

Scen utan gränser utveckling18 09 2013-1

Comments are closed.

uggs canada ugg canada ugg boots uk moncler sale the north face canada