Teatterinaapurit rajattomalla näyttämöllä – kuinka tästä eteenpäin? 15/10 2014

Niels-4ny
Bild: Niels Riegholt som ska tala på seminariet.

Seminaarielenkki >>

15.10.2014  Hanasaaren kulttuurikeskus, Espoo
Rajaton näyttämö -hanke on tiivistänyt näyttämötaiteen alan yhteistyötä Suomen ja Ruotsin välillä vuodesta 2011: on rakennettu verkostoja, saavutettu teknisiä innovaatioita, lisätty taiteellista vaihtoa ja luotu yhteistuotantoja. On aika tarkastella tuloksia sekä pohtia, millä tavalla onnistumisia voisi vahvistaa ja mitä voisi kehittää. Seminaari on tarkoitettu hankkeessa mukana olleille tahoille sekä kaikille, joita kiinnostaa Suomen ja Ruotsin välinen yhteistyö kulttuurin alalla.

Huom! Kahdeksan ensimmäistä Ruotsista ilmoittautunutta voivat saada 200 euron arvoisen korvauksen lentolipuista kuitteja vastaan. Lähetä hakemuksesi osoitteeseen info@hanaholmen.fi Ilmoita nimesi, organisaatiosi ja arvio lentomatkan kustannuksista.

Ohjelma


Osa I: Avoin tilinpäätös

Moderaattori: Johanna Koljonen

9.30–09.35 Tervetuloa

Ohjelmajohtaja Kai Jaskari, Hanasaari

09.40–10.00 Teatterinaapurit rajattomalla näyttämöllä – Arviointiraportti Ruotsin ja Suomen välisestä teatteriyhteistyöstä 2011-2013 ja sen tulevaisuudesta

FM Riitta Seppälä

10.00–10.05 Opetus- ja kulttuuriministeriön tervehdys
10.10–10.40  Inspiraatiopuheenvuoro: Yhteistyö yli rajojen – Miten luodaan mahdollisuuksia ja pitkäjänteistä kehitystä verkostojen aikakaudella?
Kulttuurikonsultti Niels Riegholt, Center for Kunst & Interkultur, Tanska
10.50–12.00 Mitä jäi käteen? Onnistumisia ja kehittämiskohtia hankkeen osa-alueilla

Tekniikka ja innovaatiot

Taiteellinen vaihto

Vierailuteatteri

Yhteistuotannot
Tutkimus ja koulutus

11.50–12.00 Yhteenveto
Johanna Koljonen

12.0013.00 Lounas

Osa II

13.00–14.30 Ryhmätyöt: miten toimimme jatkossa? Miten vahvistamme onnistumisia ja jalostamme kehittämiskohteita?

14.3015.00 Kahvi

15.00–17.00 Ryhmätöiden purku ja yhteenveto

Johanna Koljonen on kriitikko, ohjelmajohtaja ja kirjailija, joka palkittiin Ruotsin suurella journalistipalkinnolla vuonna 2011. Johanna on lisäksi pohjoismaisen manga-sarjakuva Oblivion High:n käsikirjoittajana, osakas radio-, televisio- ja verkko-ohjelmia tekevässä tuotantoyhtiössä, ja hän on kuulunut August-palkinnon tuomaristoon. Vuonna 2010 Johanna voitti Ruotsin television tietokilpailun På spåret yhdessä Marcus Birron kanssa. Hänet tunnetaan kuitenkin ennen kaikkea radio-ohjelma P3 Kulturin hauskana ja analyyttisena kommentaattorina.

Niels Riegholt on kulttuuripolitiikan kehittäjä, kulttuurikonsultti ja poliittinen neuvonantaja laajalle skaalalle kulttuuri-instituutioita sekä Kööpenhaminassa sijaitsevan Center for Kunst & Interkultur -toimiston päällikkö. Hän on toiminut aikaisemmin Fredriksbergin kunnanvaltuustossa  ja Helsingborgissa sijaitsevan Dunkersin kulttuuritalon johtajana. Niels toimii monissa luottamustehtävissä, kuten hallituksen jäsenenä Paltform for Intercultural Europe -järjestössä Brysselissä, DSV-Netværk for Performing Arts  Oslossa ja  Dance Action Node Sweden Tukholmassa.

 

Järjestäjät: Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Riksteatern

Kielet: suomi ja skandinaaviset kielet, simultaanitulkkaus.

Osallistuminen on maksutonta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Omakustanteinen lounas.

Kyselyt: ohjelmakoordinaattori Aino Kostiainen, +358 (0)9 4350 2146 aino.kostiainen@hanaholmen.fi

uggs canada ugg canada ugg boots uk moncler sale the north face canada