1,5 miljon till nytt spännande teknikprojekt över de nordiska gränserna

Filed in Kalendarium by on 20 januari, 2015

2013-05-21 13.14.01

Samarbetspartners inom Scen utan gränser har gemensamt ansökt om medel från Kulturkontakt Nord och tilldelats 1,5 miljon kronor för  projektet TNT – Network for Theatre & New Technology, med syfte att utveckla tekniska lösningar inom scenkonsten. Den 19-20  november träffades projektdeltagarna i nätverket för första  gången i Tammerfors, och Riksteatern var en av aktörerna som var på plats.

Målsättningen med projektet är att koppla samman den professionella scenkonsten med nordiska utbildningsinstitutioner och skapa ett utbyte av idéer, upplevelser, entreprenörskap, utbildningar och erfarenheter inom den nya scentekniken. Seminarierna kommer bland annat ta upp fiberoptikens möjligheter, användningen av Motion Capture i scenkonsten och digitala lösningar som hjälpmedel under turné.

Projektet drivs från  Centre for Practise as Research in Theatre (Tammerfors Universitet, T7) som kommer att arrangera workshops och seminarier under 2015 – 2016. Idén bygger på att alla deltagande parter ska bidra med sin tekniska kompetens så att den får spridning inom norden. Samarbetspartners  är bland annat Iceland Academy of the Arts, Department of TV Production, Lillehammer University College (Norge), Företagarna på Åland och Theatre FÅR302 (Danmark) Ålands musikinstitut (Finland), Högskolan i Lillehammer (Norge), Beaivváš Sámi Našunálateáhter (Norge).

Läs mer >>

Comments are closed.

uggs canada ugg canada ugg boots uk moncler sale the north face canada