Gästspel 2015

Sylvi

Sylvi loga

Längd:1 timmar 30 minuter
Turnéperiod:
9 apr 2015 – 30 apr 2015
Mer information på Scenkonstportalen


Ett häftigt och intimt passionsdrama
Sylvi är ung, vild och uttråkad. Hon vill älska och bli älskad, men är fast i ett kärlekslöst äktenskap med sin äldre förmyndare. Plötsligt dyker Sylvis ungdomsvän, arkitekten Viktor, upp och en våg av åtrå, skandaler och kontrollbehov släpps lös. Sylvi är upp över öronen förälskad men vägras skilsmässa. I sin desperation kan hon bara se en utväg… Det är allt eller inget som gäller.

– Sylvi är en av de häftigaste och mest intima berättelserna i finsk dramatik – en skandinavisk version av Anna Karenina, säger den prisbelönte finske regissören Mikko Roiha, känd för sina moderna versioner av finska klassiker. Nu gör han Minna Canths klassiska passionsdrama från 1893, med fem skådespelare i rollerna. I föreställningen växlar skådespelarna mellan svenska och finska. Samtidigt textas den i scenografin till bägge språken.

Minna Canth var en av de viktigaste författarna i Finland under sin tid, och hennes födelsedag den 19 mars, jämlikhetens dag, är allmän flaggdag i Finland. Denna uppsättning av Sylvi är ett unikt samarbete mellan sju teatrar. Efter en gemensam premiär i Berlin i juni 2014 följer ett års turné med totalt cirka 100 föreställningar.

Föreställningen ingår i Scen utan gränser – Rajaton näyttämö, en plattform för samarbete och branschutveckling inom scenkonst i Sverige och Finland.(www.scenutangranser.com//)

Språk: Svenska, Finska, Textad till svenska

Konstnärligt team:
Regissör: Mikko Roiha
Kostym: Taina Sivonen
Musik: Matti Raita
Scenografi: Silke Marquardt

Medverkande
:
Pia Andersson, Lina Ekblad,Lasse Fagerström, Mervi Koskinen, Matti Raita

uggs canada ugg canada ugg boots uk moncler sale the north face canada