Företagarna på Åland besökte oss i montern

Filed in Kalendarium by on 7 april, 2014

Mårten Fröjdö närbild

Mårten Fröjdö är vice ordförande för Företagarna på Åland och har samarbetat med Scen utan gränser och arrangerat ett stort seminarium om fiberoptikens möjligheter.

Har du varit på Teaterdagarna tidigare?
Ja, tre gånger.

Varför är du på Teaterdagarna i år
För att träffa samarbetspartners, bland andra Aase Schibsted Knudsen (Professor på Faculty of Television Production and Film studies, Lillehammer) och Andreas Brännlund (konstnär som arbetar med digitala verktyg). Vi har diskuterat distanskommunikation för en musikutbildning som kommer att genomföras på Åland med pedagoger som kan föreläsa från fastlandet.

Vad är din koppling till Scen utan gränser
Jag jobbade som producent för fiberseminariet som genomfördes samtidigt på Finlandsinstitutet, i Sverige och Alandica, i Finland. I seminariet tog vi upp frågor om hur tekniken kan stimulera regionalt näringsliv, nya samhällstjänster och tillgängliggöra kultur, utbildning och forskning.

Hur vill du se att Scen utan gränser utvecklas framöver?
Jag vill se mer korsbefruktning mellan scenkonst, näringsliv och teknikutveckling. Det är viktigt att vi kan erbjuda ett rikt kulturliv på Åland så att det blir attraktivt att bo och verka här. Fiberoptik och annan ny teknik möjliggör detta. Därför är projekt som Scen utan gränser viktiga för oss att delta i.

Comments are closed.

uggs canada ugg canada ugg boots uk moncler sale the north face canada