Aase Schibsted Knudsen svarade på frågor i vår monter

Filed in Kalendarium by on 7 april, 2014

webb aase 2 redigerad

Aase Schibsted Knudsen, professor på Faculty of Television Production and Film studies, Lillehammer, stannade till i vår monter för en intervju.

Har du varit på Teaterdagarna tidigare?
Nej, det är första gången. Men jag har besökt Riksteatern tidigare när jag deltog på ett seminarium om teater på distans.

Varför är du på Teaterdagarna i år?
Jag blev inbjuden av Scen utan gränser för att prata om min forskning. Jag har träffat fantastiska och kreativa människor här som har inspirerat mig i mitt fortsatta arbete om ”närvaro på distans”.

Vad är din koppling till Scen utan gränser?
Min goda vän och forskningskollega, Mats Erixon från KTH (sitter även i Riksteaterns styrelse) bjöd med mig till ett projekt på Dalateatern i Falun som var en del av Scen utan gränser. Jag jobbade med att instruera skådespelarna hur de skulle förhålla sig till det förlängda scenrummet. Eftersom pjäsen, med hjälp av fiberoptik, spelades för en publik som satt i två andra lokaler.

Hur vill du att Scen utan gränser utvecklas framöver?
Jag vill se att projektet spränger alla konventionella gränser för teatern och sprids över världen. Projektet är unikt och nytänkande och pionjärt. Scen utan gränser står för morgondagens tänkande och kommer att vara en viktig nyckel för att dagens unga ska hitta tillbaka till teatern.

Se några filmer från Aases arbete

Film 1 www.youtube.com

Film 2 www.youtube.com

Film 3 www.youtube.com

Point 25
Regardless if you are in Sweden or sunny California, you can go to the same show – at the same time. The point25 project is about music, images, communication and mutual experiences. We hope it will give you something to bring with you in your daily life.
Se film

Comments are closed.

uggs canada ugg canada ugg boots uk moncler sale the north face canada