Se läsning av Sofi Oksanens pjäs

Filed in Kalendarium by on 27 mars, 2014

Oksanen

Nu kan du se bitar från Sofi Oksanens pjäs
”När duvorna försvann”.

Handlingen utspelar sig i Estland under den tyska ockupationen under andra världskriget samt det sovjetstyrda 1960-talet.

Huvudpersonen Edgar är en person som lever för att bli accepterad, vilket driver honom till att vid olika tillfällen bära nazistuniform och spionera för KGB. Det handlar om att överleva, äta eller ätas, och hur krig och ockupation förvandlar människor till medlöpare och kameleonter. Efter att tidigare skildrat förtryckets offer, ger Oksanen här istället röst åt förtryckarna för att visa att även de är vanliga människor.

Sofi Oksanen är författare och dramatiker som fick sitt stora genombrott med romanen Utrensning, som blivit en internationell storsäljare och bland annat belönats med Nordiska rådets litteraturpris, Finlandiapriset och Runebergpriset.

Se filmen här

Comments are closed.

uggs canada ugg canada ugg boots uk moncler sale the north face canada