Vem som helst av oss

Filed in Kalendarium by on 30 oktober, 2014

vem som helst av oss

Iscensatt läsning den 22 november kl. 15.00 UusiTeatteri, Hälsingegatan 3

En föreställning om när tiden plötsligt stannar upp
”Vem som helst kan när click here som helst, vilken dag som helst, mitt i vilken vardaglig syssla som helst falla utanför tiden och krossas. Vem som helst av oss är ett slags inre dokument, ett försök att fånga den mentala resa vi slungas in i när sorgen och det oförutsedda drabbar oss.” Christel Pettersson, Svenska YLE

Vem som helst av oss är en pjäs om sorgen efter att ha förlorat en anhörig i en olycka. Texten följer ingen traditionell dramaturgi och även om det är ett tungt ämne finns här plats för humor http://www.edenlocal.co.uk/ Det är en text som låter, luktar och känns. Det som gestaltas är en inre resa.

Originaltiteln är Kuka tahansa meistä och texten framförs på denna läsning för första gången på svenska. I Finland har Vem som helst av oss spelats på Helsingfors järnvägsstation. Mer om läsningen på

Dramaten, Riksteatern, Sveriges Regissörsförening, Turteatern och UusiTeatteri bjuder in till en iscensatt läsning av pjäsen Vem som helst av oss av den finländska dramatikern Emilia Pöyhönen like inom ramen för samarbetet FINNDrama som presenterar ny finsk dramatik i Sverige. Mer info om projektet och de översatta texterna finns på

Regi: Tatu Hämäläinen

Skådespelare: Sannah Nedergård, Maria Selbing och Camaron Silverek

Tid: 22 november kl. 15.00 Plats: UusiTeatteri, Hälsingegatan 3, Stockholm

Biljetter säljs på plats eller förbokas påeller 08-437 404 62

Pris: 50 kr

Emilia Pöyhönen, f. 1982 är en del i en ny generation av finska dramaturger i vars verk samhällsfenomen och det privata möts på ett fängslande sätt. Tatu Hämäläinen är utbildad på DI i Stockholm. Hösten 2014 är han aktuell med Joan Didons Ett år av magiskt tänkande på Dramaten med Ingela Olsson i huvudrollen, en pjäs som han tidigare satt upp på Teater Galeasen. Sannah Nedergårdh – praktikant på UusiTeatteri suderande på Novia, Vasa Maria Selbing – utbildad på Statens scenskola I Malmö 1980. Anställd som skådespelare på Riksteatern.Camaron Silverek – Teaterhögskolan i Malmö 2006. Jobbar med både film och teater.

 

 

 

 

 

Comments are closed.

uggs canada ugg canada ugg boots uk moncler sale the north face canada