Premiärläsning av Gunilla Hemmings pjäs Nazifruar

Filed in Kalendarium by on 12 april, 2014
Nazifruar
Den 21 april 2014 kl. 16 är det dags för premiärläsning av Gunilla Hemmings pjäs Nazifruar. Plats är Turteatern i Kärrtorp. Läsningen är iscensatt av Nils Granberg och Andrea Björkholm. De medverkar dessutom i själva läsningen tillsammans med Nils Poletti och Frida Österberg.
FINNDrama är ett projekt där arrangörer kan boka en pjästext som man är intresserad av och ordna en egen läsning på sin ort.
Pjäsen Nazifruar bygger på sanna historier om kvinnor gifta med män i SS. Hur deras liv tedde sig under nazitiden och vad de fick betala efteråt – om de alls behövde stå till svars. I det tysta var det just kvinnornas närvaro som i hög grad möjliggjorde Förintelsen, för utan dem skulle männen inte ha stått ut. Det visste Himmler och därför inrättades livet utanför koncentrationslägret som ”ett paradis” för de anhöriga till SS-styrkan.
FINNDrama är en del av projektet Scen Utan Gränser – Rajaton näyttämö, som är en plattform för samarbete och branschutveckling inom scenkonst i Sverige och Finland. Ambitionen är att tillgängliggöra finländsk dramatik genom att presentera nya texter. Samtidigt skapar man en plattform för scenkonstutövare att mötas över gränserna för att inspirera och utveckla den samtida nordiska scenkonsten.

Läs mer här:
Köp biljetter på Turteatern i foajén en timme innan föreställningens start eller kulturbiljetter.se

Comments are closed.

uggs canada ugg canada ugg boots uk moncler sale the north face canada